Mutemetler geriye dönükleri alamazsın diyor.

tunahan

Yeni Üye
Puanlar
3
Merhaba 2023 kasım ayından beri özsağlık iş sendikasına üyeydim. 2024ün 11.ayında istifa edip dayanışma aidatı dilekçesi verdim. Halende hiç bir sendikaya üye değilim, sağlık bakanlığında işçiyim dayanışma aidatı kesiliyor. Geçen hafta kurum mutemeti bize 11.ayda sendikadan istifa ettik diye ekteki yazıya göre geriye dönükleriniz yatırılmayacak dedi. Ama işe girdiğimden beri hem sendikaya üyeyken hemde dayanışma aidatı dilekçesi verdikten sonra aidat kesintisiz kesildi. Bizde mutemete biz o halde sendikaya neden
aidat ödedik diye sorunca bize bu yazıyı gösterdi. Bu gerçekmi?
luh59kq.jfif

Bu yazı gerçek ama içeriği hatalı kardeşim. Ne mutemetler ne bakanlık bu işten anlamıyor. Hepsi öz sağlığın adamı olmuşlar. Diğer işçileri ve
sendikaları nasıl ezeriz derdindeler.

Bir de işgüzar sağlık bakanlığı yayınlamış bunu. Çalışma bakanlığının yayınlaması gereken yazıyı. Orası da ayrı bir dert

Bende iki dönemdir dayanışma ile devam ediyorum şimdiye kadar hiç bir hak kaybı olmadı olursa da gerekli hukuki işlem yapmaktan çekinmem biraz geç olur belki ama alacağımın tamamını faizli ile geri alırım o andan sonrasını da bu görevi yapan okuduğunu anlamayan veya sarı sendikalara uşaklık yapan görevli düşünsün hukuki destek almak istersen bana ulaşabilirsiniz

Her mutemetlik aynı değil. Arada böyle sivri sivri konuşanlar çıkıyor. Göndermiş olduğunuz yazıda ödemelerin yapılması ile alakalı uygulama yazısı var. D ve E bendinde dayanışma aidatı ödemek suretiyle diyor. Ayrıca sözleşmenin 4. Madde yararlanma son paragrafta da taraf işçi sendikasına imza tarihinde işe yeni başlayıp üye olmayan, üye olupta istifa eden veya hiç üye olmayan dayanışma aidatı ödemek suretiyle yararlanabilir. 9 aylık süreçte biz işçiler nezaman imzalanacağını bilemeyiz. Öyleki imzalanan sözleşme yürürlük tarihi 01.01.2025 tir. Siz dayanışma aidatı ödediğiniz için bir hak kaybınız söz konusu değildir.

6356 sayılı sendika kanunun 39. 4 bendinde de bu açıkça ortaya konulmuştur. Korku politikasıyla üye tutmaya ve çekmeye devam ediyor sarılar.

Yalan kardeşim hepsi yalan.. Ben dahil hepimiz aldık.

Geri
En Üst